Premi al millor treball de postgrau

Aquest és el tercer any consecutiu que un treball elaborat per un alumne del Postgrau és reconegut amb un guardó en aquest premis.

En aquesta edició de 2022 dels premis la Fundació Roca Galés ha reconegut amb el premi al millor treball de final de postgrau ha Anna Lara estudiant de Postgrau en ESS de la UAB pel seu treball “Reflexions i eines per a la creació de comunitats energètiques”. El treball el treball aporta eines per compartir entre les iniciatives que vulguin pressionar als governs dels seus municipis. Així com esbossa una serie de reflexions entorn l’oportunitat que signifiquen les comunitats energètiques per vertebrar una resposta comunitaria a la crisis ecosocial.

En l’edició de 2021 del Premis, la Fundació va reconèixer amb el Premi especial el treball “La qualitat democràtica en l’ESS d’escala “ d’en Raimon Carreras estudiant del Postgrau en ESS de la UAB. En aquest treball Raimon Carreras analitza amb rigor i encert, quins son els principals reptes, limitacions i opcions que han de tenir en compte les organitzacions d’escala per no perdre (sinó aprofundir) en el procés de canvi la qualitat democràtica. Raimon a partir de la recerca teòrica, l’anàlisi quantitatiu de dades i el qualitatiu amb entrevistes amb algunes de les principals cooperatives del país (Coop57, Suara, La Directa, Actua i Incoop) aconsegueix fer un molt bon diagnòstic i esbossa algunes de les actuacions i eines claus per aconseguir que el procés cada cop més comú de creixement d’escala de les cooperatives i organitzacions de l’ESS sigui a part d’una eina d’enfortiment i consolidació econòmica, una eina model des de la perspectiva de la participació, la transparència, l’equitat de gènere i la sostenibilitat d’equips.

L’edició de 2020 dels Premis, la Fundació va reconèixer la capacitat, originalitat i rigor de la proposta de l’Elisa Sagués amb el seu treball “La cooperativa com a eina d’inclusió de dones privades llibertat i alliberades del sistema penitenciari català”. El treball planteja la capacitat del model cooperatiu com a eina d’inclusió de les dones en els centres penitenciaris catalans. I alhora inclou una completa proposta d’un projecte pilot per crear una cooperativa de dones al centre penitenciari de Wad Ras, a Barcelona. Un model exportable en una segona fase a altres centres penitenciaris catalans. En el treball s’hi analitzen altres experiències similares existents, especialment a Itàlia i Uruguai, però també en altres països de Llatinoamèrica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *