Unes setmanes abans del que era habitual, el 8 de novembre, iniciem les sessions de la 7a edició del Postgrau en Economia Social Solidària. Les inscripcions estan obertes des de juliol i encara queda alguna plaça lliure. No dubtis, i si ho fas, truac’ns/escriu-nos… resolem dubtes i t’acabem de convèncer.
El Postgrau arriba a la seva 7a edició amb una valoració global d’excelent per part de les més de 120 estudiants que han passat per les seves sessions, sortides i debats. I tenim l’honor, per mèrit de les estudiants, de ser el Postgrau que ha guanyat les quatre últimes edicions del Premis en Economia Social en la categoria de Postgraus. Un grapat d’edicions que ens porten a millorar i esmolar millor metodologia i continguts cada any. Anys de fer xarxa, de formar i aprendre, de debats d’actualitat i en profunditat, i perquè no, de moments de celebració.
Com dèiem més d’un centenar de cooperativistes, activistes i treballadores de l’administració pública han realitzat a dia d’avui aquesta proposta formativa d’immersió i professionalització en Economia Social i Solidària. Una proposta que està viva i en constant evolució i incorporació de millores. Enguany el Postgrau manté l’estructura acadèmica i d’activitats dels anys anteriors però fent un esforç especial per a transversalitzar i aprofundir en temàtiques i debats claus de l’Economia Social i Solidària dels nostres dies. On desenvolupament local, cooperativisme i transformació social es vinculen a l’impuls d’ecosistemes i pols cooperatius, la transició ecosocial, l’economia feminista, les polítiques públiques i les eines de gestió, sostenibilitat i finançament entre d’altres.
Per més informació i per efectuar la matrícula cliqueu aquí.
A qui va dirigit? A activistes dels moviments socials i cooperadors/es de l’Economia Social i Solidària, personal tècnic i polític de les institucions públiques, i a graduats/des universitaris/es que busquen una especialització. El postgrau és una eina especialment adreçada a tres col·lectius: _En primer lloc, a totes aquelles persones que participen ja de manera activa en cooperatives o entitats de l’Economia Social i Solidària o del teixit social (autogestionari, ecologista, feminista…), i a totes aquelles que volen impulsar algun projecte en aquesta línia. _En segon lloc, a totes les persones que, des d’administracions públiques locals o supralocals o des d’altres espais institucionals participen en àmbits com el d’atenció a l’exclusió social, processos d’intervenció comunitària, en la promoció de l’ocupació o en l’impuls econòmic del territori, volen eines concretes per aplicar en el dia a dia al seu lloc de treball. _Finalment, a graduats/des universitaris/es que busquen una especialització i alhora la possibilitat de traduir d’una forma concreta i directa en el territori els coneixements adquirits en els seus estudis previs. |
Inscripció i calendari Data límit de preinscripció: Dimecres 1 de novembre de 2023. Aquest postgrau té un nombre màxim de 25 places. Requisits d’accés: • Tenir un títol universitari d’un mínim de 180 ECTS, o equivalent. • Es pot permetre l’accés d’estudiants no titulats que acreditin suficient experiència professional i vinculació a l’Economia Social i Solidària. Si superen el programa rebran un certificat d’assistència. Calendari i activitats · El curs té lloc al campus de la UAB de Sabadell els dimecres a la tarda de 4 a 9h. Les classes s’inicien el 8 de novembre. Les dues últimes setmanes de juny es fa l’entrega del TFP i la seva defensa. · A més a més hi ha previst, dos dissabtes formatius (sessions lectives i visites a experiències) i un cap de setmana lectiu (dissabte i diumenge matí). · El mes de maig hi ha prevista una sortida de tres dies per a conèixer experiències de l’ESS d’altres latituds. Preu i beques El preu de la matrícula del Postgrau és de 336€ + taxes. (corresponent a la primera quota del pagament fraccionat) * El preu total és de 1.680€, (Mínim permès d’acord amb el preu del crèdit fixat per la UAB), però el suport de la Direcció General d’Economia Social ens permet reduïr un 80% el cost de la matrícula. Beques · Els/les membres de cooperatives sòcies de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya poden sol·licitar el cofinançament de la formació a través del programa de beques de la Fundació Seira. · En el cas de tenir problemes per fer front al pagament poseu-vos directament en contacte amb nosaltres. |