Madrid resisteix cooperativament!

Madrid resisteix cooperativament!

Enguany les estudiants del Postgrau van viatjar amb tren d’alta velocitat per conèxier i reconèixer el teixit cooperatiu-comunitari de la ciutat de Madrid. De dijous 9 a dissabte 11 de maig vam viure tres dies intensos de passaejades de reconeixment, de trobades, debats, riures i compliciatats amb el teixit de l’Economia Soical i Solidària madrileny.

El primer projecte que vam visitar va ser El Fogón verde, un projecte de restauració agroecològic, un referent pel que fa a la gastronomia compromesa amb el producte i el territori. Situat al cor del cor de la bèstia, al centre de Madrid, és un restaurant 100% vegetarià, agroecològic i cooperatiu. Havent dinat vam anar a La Traviesa un espai cooperatiu i de trobada de diverses entitats del teixit associatiu i cooperatiu de Madrid. En aquest espai vam fer una taula rodona amb: La Tangente, un grup cooperatiu amb deu anys d’experiència en la difusió, l’enxarxament i la dinamització de l’ESS madrilenya i Germinando, una societat cooperativa dedicada a la dinamització d’iniciatives socioambientals i a l’impuls de la transició ecosocial.

El divendres vam iniciar-lo a l’Ateneo la Maliciosa un espai compartit entre dues veteranes de la lluita per la transformació social a Madrid com són Traficantes de Sueños i Ecologistas en acción, que s’han associat per impulsar aquest ateneu i per aixoplugar d’altres projectes afins.

Vam seguir i vam conèixer el projecte Bloques en transición de la cooperativa Garúa.

Garúa és una cooperativa d’impuls de projectes ecosocials que fan accions de formació, consultoria i investigació així com donen suport a l’impuls de projectes d’emprenedoria ecosocial. El projecte Bloques en Transición és un projecte d’accions simultànies que busquen estalviar diners, millorar la qualitat de vida i reduir els impactes ambientals a propietaris de diversos blocs del barri del Puente de Vallecas. Aquest mateix dia a la tarda vam conèixer la Villana de Vallekas, un centre social autogestionat que lluita pels drets de totes des de fa més de 10 anys. A la pàgina web hi podeu trobar tots els col·lectius i projectes que hi conviuen. I finalment el dissabte vam anar al  Teatro Del barrio. El Teatro és un espai de referència per les arts escèniques i culturals que promouen una cultura crítica i irreverent des del 2013. Com diuen a la seva carta de presentació, és un teatre de moltes i per a moltes que es nodreix del moviment ciutadà i que busca ser un espai polític a la cerca tossuda de la felicitat, la llibertat, l’horitzontalitat, la igualtat i el bé comú.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *